Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

CANopen Master API

Software pakket voor het ontwikkelen van Windows CANopen Applicaties

De CANopen®Master API is een softwarepakket dat zich richt op de snelle ontwikkeling van CANopen Master-applicaties op een pc die gebruik maakt van Windows.
250
250
Ixxat CANopen Master API

Kenmerken en voordelen

  • Doorvoeren en ontvangen van client SDO’s met een onbegrensde datalimiet (expedited, non-expedited, Block transfer)
  • Doorvoeren en ontvangen van PDO’s (synchroon en asynchroon)
  • Ontvangen van noodberichten
  • Doorvoeren sync-berichten
  • Doorvoeren van het tijdnotatiebericht
  • NMT Master-functies voor opstartcontrole en knooppuntbewaking of Heartbeat

Functionaliteit

Het softwarepakket bestaat uit twee componenten: de CANopen Master software (firmware) voor een actieve Ixxat CAN-interface en een programmeerinterface in de vorm van een Windows DLL. De firmware implementeert een volledige CANopenMaster en stuurt de CANopen-communica-tieprocessen volledig onafhankelijk aan, zodoende de pc beschikbaar latend voor het applicatieprogramma.

De applicatie benadert data van afgelegen CANopen-apparatuur via een functie-interface welke zowel SDO als PDO-diensten ondersteunt. Vergeleken met een gemiddelde data-opslag in de vorm van een lokale objectcatalogus is het voordeel van deze benadering dat de data onmiddellijk beschikbaar is voor de applicatie en dat deze direct kan worden verwerkt zonder verdere vertragingen op te lopen.

De applicatie heeft hiermee volledige controle over alle CANopen-diensten, wat de gebruiker in staat stelt ook complexe controle algoritmes te implementeren. Hierom is de CANopenMaster API geschikt voor zowel de ontwikkeling van controleprogramma’s als voor de implementatie van service- en testprogrammatuur.

Ontwikkelomgeving

De CANopen Master API wordt geleverd met voorbeeld programma’s voor diverse programmeringsomgevingen om de gebruiker in staat te snel CANopen applicaties te ontwikkelen in zijn favoriete ontwikkelingsomgeving.
Direct ondersteund worden:

  • Microsoft Visual Studio (C#, VB.NET, C++)
  • Embarcadero (Delphi, C++Builder)
  • National Instruments LabVIEW

Ondersteunde CAN interfaces

 

Een op de CANopenMaster API gebaseerd applicatieprogramma kan direct worden gebruikt zonder aanpassingen aan diverse actieve Ixxat CAN-interfaces. De CANopenMaster API ondersteunt meerdere parallelle CAN-kaarten en, afhankelijk van de hardware, tot vier onafhankelijke CAN-kanalen per kaart.

Om het gebruik van de API op passieve Ixxat CAN interfaces mogelijk te maken, wordt de CANopen Master API geleverd met modules die het CANopen protocol omkapselen in een bibliotheek die op de PC draait.

Leveromvang
- API in de vorm van een Windows™ DLL
- Voorbeeld code in C, C++ en Phyton
- Software enkelvoudige gebruikerslicentie
- Programmeerhandleiding
- Technische ondersteuning (tijdgelimiteerd)

Bestelnummer(s)

1.12.0132.00000
CANopen Master API
 

 

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de CANopen Master API? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.

Gerelateerde producten

PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
CAN Bridges & Gateways
Communicator CAN
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CAN Toebehoren