Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922
CAN Bridges & Gateways - Openen een variëteit aan aansluitmogelijkheden

CAN Bridges & Gateways

Openen een variëteit aan aansluitmogelijkheden

CAN Bridges & Gateways - Openen een variëteit aan aansluitmogelijkheden

De onderstaande bridges en gateways zijn beschikbaar:

Introductie

CAN Bridges en Gateways zijn onderdelen van de infrastructuur waarmee complexe netwerkstructuren kunnen worden geïmplementeerd. Een CAN Bridge kan een netwerk van verschillende bitsnelheden of protocollen met elkaar verbinden. Het is gebaseerd op het ‘opslag-(aanpassen)-doorsturen’-principe waarbij CAN-berichten worden ontvangen vanuit een sub-netwerk en vervolgens doorgezonden worden naar het andere sub-netwerk.

Vertaling- en filterregels kunnen ook worden gebruikt, waardoor een protocol aanpassing kan worden doorgevoerd tussen de sub-netwerken. Een Bridge kan ook voorzien in eenvoudige Gateway-functies.

Bridges

In tegenstelling tot de CAN-bus Repeater, maakt een CAN Bridge de uitbreiding van de maximale grootte van het netwerk mogelijk, waarbij de sub-systemen zijn volledig zelfvoorzienend met betrekking tot de bus arbitrage. Onafhankelijk van elkaar, in termen van hun real-time gedrag, kunnen sub-netwerken die door bridges zijn verbonden moeten worden beschouwd als onafhankelijke netwerken.
CAN-bus Bridges zijn geschikt voor het maken van hiërarchische netwerken waarbij alleen overdracht van informatie plaats vindt aan de aangesloten subnetwerken die relevant zijn voor het betreffende sub-netwerk.
De bridge-functie kan ook worden gerealiseerd met de hulp van andere transmissiesystemen. Bijvoorbeeld, is een ‘CAN-Ethernet-CAN’-bridge verbonden via twee Ethernet-TCP/IP gateways die twee CAN-bus netwerken op afstand met elkaar verbinden.

Gateways

Als een uitbreiding van de CAN-bus Bridges zorgen CAN-bus Gateways voor toegang tot CAN-netwerken via andere communicatie systemen. Hierbij zijn zijn de protocollen van de aangesloten bussystemen toegewezen aan dat van het andere communicatie-model.

CAN Bridge

Met de CANbridge kunnen CAN-systemen binnen een gebouw voor elke verdieping worden gescheiden, waardoor de maximale systeemgrootte eenvoudig kan worden uitgebreid.

Bridge voorbeeld
Bridge voorbeeld

CAN Gateway

De CAN@net II/Generic maakt het koppelen van CAN-systemen op grote afstand via Ethernet mogelijk, bijv. voor het verbinden van de machine- met de controlekamer op een schip.

Gateway voorbeeld
Gateway voorbeeld
PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
Communicator CAN
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CANopen Software
CAN Toebehoren