Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

Transparant Ethernet Ondersteuning

Beschik over een transparant ethernetkanaal via de Anybus CompactCom 40-serie

Gebruikers met geavanceerde processoren en software, zoals Linux met ingebouwde TCP/IP-stack en IT-services, krijgen een transparant Ethernet-kanaal. Het Transparent Ethernet-kanaal geeft de volledige vrijheid om eigen IT-oplossing te creëren en te implementeren in een hosttoepassingsprocessor.
Anybus CompactCom 40-serie Transparant Ethernet
Anybus CompactCom 40-serie Transparant Ethernet
Anybus CompactCom 40-serie Transparant Ethernet

Anybus CompactCom 40 Ethernet-producten zijn verkrijgbaar in een speciale versie met een transparante Ethernet-interface. Dit betekent dat het industriële Ethernet-protocol (bijv. PROFINET of EtherNet/IP) zoals gewoonlijk door de CompactCom wordt verwerkt, terwijl tegelijkertijd alle andere Ethernet-data transparant door de module gaan, waardoor de netwerkcommunicatie wordt versneld en eigen IT-functies ontwikkeld kunnen worden.

Mogelijkheden

 • Webserver (maak een eigen webinterface)
 • E-mail
 • FTP
 • MQTT
 • Functionaliteit gebouwd op gepatenteerde protocollen zoals aangepaste configuratietool
 • en meer...

Dit betekent dat er geen behoefte meer is aan extra Ethernet-poorten in een product, omdat alle communicatie plaatsvindt via de Anybus CompactCom.

Kenmerken en voordelen

 • Zorgt voor volledige controle over IT-functionaliteit en IT-protocollen
 • Geïntegreerde verkeersregelaar splitst en routeert het real-time Ethernet-protocol en andere Ethernet-data - versnelt de algehele netwerkcommunicatie
 • Vrijheid om eigen IT / IIoT-oplossingen te creëren of te integreren of om eigen protocollen toe te voegen, zoals aangepaste configuratiehulpmiddelen, allemaal via een eigen hosttoepassingsprocessor
 • Dezelfde functionaliteit en conformiteit als de standaard CompactCom 40 Ethernet-versies, maar met de volgende uitzonderingen:
  - Alleen de Seriële API en 8-bit parallelle interfaces worden ondersteund (16-bits parallelle interface wordt niet ondersteund)
  - Geen standaard geïntegreerde IT-functies van CompactCom (vervangen door transparant Ethernet-kanaal)
  - Geen intern bestandssysteem (niet ondersteund)

Hoe het werkt

De CompactCom kan binnenkomende Ethernet-datapakketten herkennen en scheiden. De real-time industriële Ethernet-protocoldata wordt zoals gewoonlijk door de CompactCom verwerkt, terwijl het ander Ethernet-verkeer (zoals http- en ftp-pakketten) transparant wordt doorgestuurd naar de hosttoepassingsprocessor.

Het "andere ethernetverkeer" wordt via de Transparent Ethernet-interface verzonden - ook "RMII (Reduced Media Independent Interface)" - van de Anybus CompactCom.

Dientengevolge worden gebruikers met geavanceerde processors en software, zoals Linux met ingebouwde TCP/IP-stack en IT-services, voorzien van een transparant Ethernet-kanaal via de CompactCom-module. De Anybus CompactCom biedt de complexe industriële real-time protocollen en laat de rest over aan de host.

Er zijn geen extra Ethernet-poorten vereist, omdat alle communicatie via de Anybus CompactCom verloopt.
Anybus CompactCom met Transparant Ethernet
Anybus CompactCom met Transparant Ethernet
Anybus CompactCom met Transparant Ethernet
Anybus CompactCom met Transparant Ethernet

Onder de motorkap

Het blokschema hierboven laat zien hoe de communicatie binnen de Anybus CompactCom wordt afgehandeld. Binnenin bevindt zich een "verkeersscheider" die in staat is om industriële Ethernet-protocolgegevens van andere Ethernet-gegevens te detecteren en te scheiden.

De real-time gegevens worden verwerkt door de CompactCom, terwijl andere Ethernet-gegevens via de interface worden verzonden naar een gereduceerde media-onafhankelijke interface (RMII) voor een transparante distributie naar de toepassing.

De Transparent Ethernet RMII-interface emuleert een PHY die werkt met 100 Mbit / s full-duplex. De RMII-interface is rechtstreeks verbonden met een Ethernet-MAC in de hosttoepassingsprocessor.

In vergelijking met OPC UA is MQTT flexibeler en eenvoudiger te implementeren. Aan de andere kant ontbreken de data-, servicemodellen en beveiligingsprogramma's van OPC UA.

Gerelateerde producten