Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922
CompactCom M30 - Embedded Veldbus Modules

CompactCom M30

Embedded Veldbus Modules

CompactCom M30 - Embedded Veldbus Modules

De volgende Anybus CompactCom M30-modules zijn beschikbaar:

Veldbus interfaces

Modules voor specifieke veldbussen

Passieve interfaces

Modules zonder microcontroller en enkel een serieële interface

Anybus CompactCom M30 - De 1e generatie van de Anybus CompactCom

Deze bewezen technologie is ideaal om een design-in met de CompactCom 40-serie module met uitgebreide veldbus connectiviteit aan te vullen.

De oplossingen binnen de Anybus CompactCom 30-series omvatten de volledige functionaliteit van industrieel netwerk slave/adapter interfaces en worden door middel van een gestandaardiseerde en netwerkonafhankelijke parallelle of seriële programma-interface met het host-automatisering apparaat verbonden.

Voor algemeen toegepaste industriële apparaten

Veelzijdige toepassingsgebieden

  • Gebaseerd op de 1e generatie Anybus NP30 netwerk processortechnologie
  • Gestandaardiseerde hardware en software die onafhankelijk is van het netwerk
  • Kan worden gecombineerd met CompactCom 40-serie netwerken mits ontworpen met een voorwaarts compatibele host applicatie-interface van HMS dat zowel de 30- en 40-serie CompactCom modules ondersteunt
  • Snelle time-to-market, meestal tussen de 1-3 maanden voor meerdere netwerken
  • Laag energieverbruik
  • M12 connectoren voor IP-klasse tot IP67 voor diverse veldbussen beschikbaar
Anybus CompactCom M30 Module
Anybus CompactCom NP30 ASIC

Anybus NP30 ASIC technologie

De ASIC is een high performance RISC-processor, omvat Profibus, Ethernet, CANopen en andere communicatie-interfaces alsmede interne RAM en Flash geheugens. Met zijn 10x10mm BGA-behuizing is de kleinste echte single-chip netwerk processor voor industriële communicatie.

Sommige protocollen zijn afgedekt met een combinatie van NP30 controller en een tweede specifieke communicatie ASIC voor het betreffende protocol.

Migreren van CompactCom 30-serie naar de 40-serie

Voor nieuwe ontwerpen raden we de CompactCom 40-serie als communicatieplatform aan. De compatibiliteit tussen beiden reeksen - en dat de CompactCom Host applicatie voorbeeldcode van HMS het gebruik van beide series in een ontwerp mogelijk maakt - biedt klanten met behulp van Anybus CompactCom toegang tot alle veldbussen en industriële netwerken uit zowel de M40- als de M30-reeksen.

Meer over CompactCom M30 Modules

Eenvoudige module montage

De elektrische verbinding met het moederbord verloopt via een CompactFlash-connector. De CompactCom Host Connector is echter speciaal ontworpen voor de montage van alle CompactCom modules.

  • Het heeft verlengde armen uitgebreid met geleiding zodat de module gemakkelijk zijn plaats schuift
  • Het heeft een extra beveiliging waardoor een module niet ‘over’ de connectorpinnen heen gedrukt kan worden
Anybus CompactCom Host Connector

Omdat de connector speciaal is afgestemd op Anybus CompactCom modules zorgt het voor een makkelijke en veilige montage van een module.

De CompactCom modules wordt mechanisch aan het moederbord verankert zodat bij het aansluiten van netwerkkabels de Host Connector nooit fysiek belast wordt.

Anybus CompactCom M30 met en zonder behuizing

Met of zonder behuizing

Voor meer flexibiliteit bieden we alle Anybus CompactCom modules met of zonder de robuuste kunststof behuizing aan. Modules zonder behuizing bieden de flexibiliteit van Anybus CompactCom zonder dat de eindgebruiker modules kan omwisselen of weet heeft van de gebruikte technologie.

Beschikbare modules met M12-aansluitingen, en zonder behuizing, bieden de mogelijk om aan beschermingsklasse IP67 te voldoen.