Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

Starter Kit

Anybus CompactCom 30/40-series, Starter Kit

De Anybus CompactCom Starter Kit is een development kit voor het Anybus CompactCom platform - M30/M40-modules en B40 opsteekprint (brick) - die ontwerpers direct toegang tot de mogelijkheden van de Anybus CompactCom-gamma van producten geeft. De kit maakt zowel een snelle demonstratie als een diepgaande evaluatie mogelijk. Gebruik de kit om een mogelijke toepassing te ontwerpen en te evalueren vanuit een PC-omgeving.
Anybus CompactCom 30/40-serie Starter Kit
Anybus CompactCom 30/40-serie Starter Kit
Anybus CompactCom 30/40-serie Starter Kit

Demo Software

Samen met de Demo Software, vormt de kit een snelle tool voor het opzetten van de communicatie tussen de Anybus CompactCom module en de veldbus of industrieel netwerk. Deze tool maakt gebruik van de Anybus CompactCom driver voor communicatie met Anybus CompactCom 30/40 modules. Het demo applicatie programma is boven op deze software geschreven en beidt de functionaliteit van een fictief product. De demo-software maakt inzichtelijk hoe een applicatie wordt opgebouwd. De volgende stap is om de driver- en voorbeeldcode voor Anybus CompactCom, die wordt meegeleverd in de starter kit, te evalueren.

Broncode en Drivers

HMS levert een gratis software driver op bron niveau (in ‘C’), die vrij kan worden gebruikt voor het versnellen van het ontwikkelingsproces. De driver dient als "lijm" tussen de Anybus module en de host-applicatie. Het scheidt het lage niveau host-interface communicatie van de host-software en biedt eenvoudig te gebruiken functie calls voor de standaard Anybus gerelateerde taken. De driver is volledig OS-onafhankelijk en kan, indien nodig, zelfs zonder een besturingssysteem worden gebruikt.

Modulaire samenstelling

De Starter Kit is bestaat uit diverse onderdelen die voor de verschillende Anybus CompactCom producten uitwisselbaar zijn. Het Base Board is de drager en omvat o.a. de voeding en de USB-communicatie naar de PC die als host fungeert. Bovenop het Base Board wordt het Option Board gestoken, dat de fysieke verbinding met Anybus CompactCom maakt. Er zijn dan ook verschillende Option Boards voor de standaard module, de open-frame module of de opsteekprint (brick).

Anybus CompactCom Starter Kit Samenstelling

De Anybus-CompactCom Extension Board is een gereedschap dat tussen en module en de connector geplaatst kan worden. Het biedt in-circuit toegang tot alle signalen van de AnybusCompactCom host-interface, waardoor in-circuit debugging en evaluatie mogelijk is. Het Extention Board is enkel in combinatie met de Anybus CompactCom Module of Open-frame beschikbaar.

Technische gegevens
Base Board - Host connector USB Type B
Option boards Standaard module - M30/M40 CompactCom CompactFlash slide-in-connector
Open-frame module - M30/M40 CompactFlash-connector en open-frame borging
Opsteekprint (brick) - B40 tweevoudige header connector plus header connector voor connection board
Voeding 24 Volt ±20%
Stroomverbuik Typisch 150 mA @ 24 Volt
Maximaal 300 mA @ 24 Volt
Leveromvang
- Anybus Base Board, drager voor het Option Board en communicatie-link naar de host computer
- Option Board, naar keuze geschikt voor Standaard module (M30/M40), Open-frame module (M30/M40) of Opsteekprint (Brick B40)
- Anybus CompactCom Expansion Board voor Standaard of Open-frame module
- PSU
- SCU
- Programmeerhandleiding
- Gebruikershandleiding

Embedded evaluatie software en Option Boards voor CompactCom

De ondersteuning van meerdere veldbussen en Industrial Ethernet-protocollen door de Anybus CompactCom-modules kan gemakkelijk worden geëvalueerd met de Anybus CompactCom Host-toepassing voorbeeldcode.

De Anybus CompactCom host-toepassing voorbeeld code is een gratis bron niveau (C taal) software driver en voorbeeld applicatie die vrij kan worden gebruikt voor het versnellen van de ontwikkeling proces op ieder doelplatform.

Door het gebruik van de embedded evaluatie kits van STM en NXP (voorheen Freescale) - samen met het bijbehorende Anybus CompactCom Option Board en de universele host-toepassing voorbeeld code - beschikken gebruikers over alles dat ze nodig hebben voor een snelle ontwerpstart. Met deze combinatie van Option Board en Developement Kit wordt direct in de embedded omgeving gewerkt, zodat een stand-alone test applicatie mogelijk is.

Option Board voor STM - STM3240G-EVAL
Option Board voor STM - STM3240G-EVAL
Option Board voor NXP Tower - TWR P1025)
Option Board voor NXP Tower - TWR P1025)

Bestelnummer(s)

23200
Anybus CompactCom Starter Kit voor Standard Modules - M30/M40
Anybus CompactCom Starter Kit voor Standard Modules - M30/M40
23210
Anybus CompactCom Starter Kit voor Open-frame Modules - M30/M40
Anybus CompactCom Starter Kit voor Open-frame Modules - M30/M40
23220
Anybus CompactCom Starter Kit voor Opsteekprinten (bricks) - B40
Anybus CompactCom Starter Kit voor Opsteekprinten (bricks) - B40

Opties

024290
Option board B40 voor Anybus CompactCom Starter Kit
 
 

Option Boards voor Ontwikkelsets van derden

24850
Option board STM (voor STM3240G-EVAL)
Option board STM (voor STM3240G-EVAL)
24620
Option Board NXP Tower (voor TWR P1025)
Option Board NXP Tower (voor TWR P1025)

Opmerking

De Starter Kit en Option Boards komen zonder Anybus CompactCom modules of opsteekprinten (bricks), deze kunnen apart besteld worden.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de Starter Kit? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.