Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

Ixxat Safe T100

Modulaire oplossing voor bediening van veilige I/O-signalen

De Ixxat Safe T100 biedt fabrikanten van apparatuur een eenvoudige manier om een veilige I/O-signalen via een veilige veldbus protocol te communiceren. De module voldoet aan het vereiste veiligheidsniveau SIL3, zoals gedefinieerd door de IEC 61508 en Performance Level PLE / Categorie 4 in IEC 13849-1.
Ixxat Safe T100
Ixxat Safe T100
Ixxat Safe T100

De Ixxat Safe T100/PS implementeert de PROFIsafe laag en de veilige besturing van drie dual-channel-ingangen, evenals één dual-channel output. De module zeer compacte afmetingen en de flexibele veiligheids-I/O routing maken het perfect voor integratie in de klant specifieke apparaat oplossingen.

De Ixxat Safe T100 is momenteel beschikbaar voor PROFIsafe. Ondersteuning voor aanvullende veiligheid protocollen (CIP Veiligheid en FSoE) is in volle gang.

Kenmerken en voordelen

  • Alle noodzakelijke functies en methoden om de SIL-3 / PLe bereiken op één opsteekkaart,  vereenvoudigt het PCB-design van de klant.
  • IO configureerbaar voor enkel- en dual-channel gebruik
  • Pre-gecertificeerd concept en hardware voor gemakkelijke certificering van de uiteindelijke inrichting
  • Verstrekking van volledige documentatie set inclusief TÜV-typegoedkeuring
  • Directe verbinding met Anybus CompactCom module voor niet-veilige veldbuscommunicatie, lees veilige én niet-veilige communicatie, over dezelfde bus
  • Aanzienlijke beperking van de time-to-market tegen een beduidend lagere project investering

Black Channel principe

De Ixxat Safe T100 wordt gebruikt in klant specifieke appraten, samen met een communicatiemodule uit de Anybus CompactCom serie van HMS, die wordt gebruikt om de onveilige busverbinding te implementeren. Safety communicatie maakt gebruik van het Black Channel principe door de Anybus CompactCom communicatiemodule heen. Voor PROFIsafe, bijvoorbeeld, de communicatiemodule vervult de taken van een PROFINET I/O-apparaat.

Ixxat Safe T100 Black Channel
Ixxat Safe T100 Black Channel

Eenvoudige certificering

Een uitgebreide veiligheid handleiding is beschikbaar voor de uiteindelijke apparaat-certificering. Dit beschrijft alle benodigde integratie en verificatie stappen om de TÜV-certificering te realiseren, zodat de time-to-market aanzienlijk wordt verminderd. Vooral de duidelijke scheiding van veiligheidsrelevante functies van de onveilige functies van het uiteindelijke apparaat, tijdens de pre-certificering van de Ixxat Safe T100 opsteekkaart, is een grote hulp in dit proces.

Development kit

Ter evaluatie van de de Ixxat Safe T100, is een overeenkomstige development kit verkrijgbaar als een complete referentie-implementatie. Het bestaat uit een board met een Profinet I/O Anybus CompactCom communicatie module en een host CPU, samen met een Ixxat Safe T100/PS met de Safety I/O naar buiten uitgevoerd. De configuratie van de Safety I/O maakt gebruik van PROFINET / PROFIsafe en wordt ondersteund door een speciale configuratie tool, die bijvoorbeeld naadloos kan worden geïntegreerd in de Siemens Step7 toolchain.

Applicatie voorbeeld

Ixxat Safe T100 Applicatie voorbeeld
Ixxat Safe T100 Applicatie voorbeeld
Technische gegevens
Ondersteunde standaards PROFIsafe (Standaard V2.4)
CIP Safety (Volume 5, V2.14)
Versies voor FSoE en openSAFETY zijn gepland
Digitale ingangen 3x dual channel, configureerbaar met filter en de monitor functies
Digitale uitgangen 1x dual channel, configureerbaar
Veiligheid Conformiteitsniveau SIL 3, PL e categorie 4
Voeding 24 V (SELV / PELV), 3.3 V
Temperatuurbereik -40 °C tot +85 °C
Afmetingen 70 x 40 x 15 mm
Leveromvang
- Ixxat Safe T100
- Pre-certificering
- Gebruikershandleiding
- Certifieringsinstructie

Bestelnummer(s)

1.01.0300.00002
Ixxat Safe T100/PS - PROFIsafe V2.6
Ixxat Safe T100/PS - PROFIsafe V2.6
1.01.0301.00001
Ixxat Safe T100/CS - CIP Safety
Ixxat Safe T100/CS - CIP Safety
022830-B
T100 Development Kit for Ixxat Safe T100/PS
 
025800-B
T100 Development Kit for Ixxat Safe T100/CS
 

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de Ixxat Safe T100? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.