Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

Software interface

Anybus CompactCom 40-series, Software Applicatie-interface

De CompactCom 40 serie software-interface is ontworpen om netwerk protocol onafhankelijk te zijn, waardoor de host applicatie alle belangrijke netwerken systemen kan ondersteunen, gebruikmakend van één en dezelfde software driver, zonder verlies van functionaliteit.

Om flexibiliteit en ruimte bieden voor uitbreiding te bieden, wordt tussen de host-applicatie en de Anybus module een object-georiënteerde adresseringsschema gebruikt. Dit maakt een zeer grote mate van integratie mogelijk.

Anybus CompactCom 40-serie Software architectuur
Anybus CompactCom 40-serie Software architectuur

De software-interface van de CompactCom biedt een gestructureerde manier om toegang te krijgen:

 • Process & Parameter Data-uitwisseling
 • Apparaat diagnostiek
 • Netwerk en systeem gebeurtenissen
 • Bestandsuitwisseling

Anybus host-applicatie stuurprogramma

Om het ontwikkelingsproces te versnellen, leveren we gratis broncode software drivers (in C). Deze drivers fungeren als 'laag' tussen de Anybus module en de host-applicatie, waarmee de laag niveau communicatie taken van de host software-omgeving gescheiden worden.

Het stuurprogramma is ontworpen om de flexibiliteit en veelzijdigheid van de Anybus CompactCom host-interfaceconcept maximaal te benutten. Een gelaagde softwarebenadering levert een hoog abstractieniveau naar het host-systeem waarbij meerdere berichten gebufferd en tegelijkertijd verwerkt kunnen worden.
Anybus CompactCom Driver model
Anybus CompactCom Driver model
Anybus CompactCom Driver model

De driver ondersteunt zowel parallelle, seriële en SPI host-interface toepassingen, en kan zowel cyclisch worden aangeroepen of via een interrupt gedreven service worden aangestuurd. Mogelijke doelen omvatten hoogwaardige toepassingen die een hoge mate van netwerkfunctionaliteit en flexibiliteit vereisen.$De driver is generiek van opzet en vereist altijd een port naar de hostsysteem omgeving.

Bestandsuitwisseling

De modules in de Anybus CompactCom 40 serie beschikken over een ingebouwde bestandssysteem. Het is vanaf het netwerk te benaderd met behulp van FTP. De host-applicatie kan de bestanden in het systeem lezen en schrijven via API-calls in de driver.
Naast de algemene opslag en uitwisseling van bestanden en gegevens tussen het netwerk en de host applicatie, bevat het bestandssysteem 3 voor gedefinieerde en gereserveerde mappen.
 
Anybus CompactCom Bestandsuitwisseling
Anybus CompactCom Bestandsuitwisseling
Anybus CompactCom Bestandsuitwisseling
 • Virtual File Systeem (VFS)
  VFS ondersteunt de opslag van bestanden en gegevens die door de module zelf gebruikt worden. Deze map omvat o.a. de webpagina’s die de module via benadering door een browser kan presenteren.
 • Application
  Deze map biedt toegang tot het optionele ‘externe’ bestandssysteem binnen de host-applicatie. De fysieke bestandsopslag en -beheer wordt via de driver aan de host-applicatie overgelaten.
 • Firmware
  Deze map is gereserveerd voor de opslag van firmware-updates.

Protocollen die FTP niet ondersteunen hebben geen directe toegang tot het bestandssysteem. In dat geval kunnen applicatie-specifieke oplossingen worden geïmplementeerd waarbij een specifiek protocol formaat, via de host-applicatie uiteindelijk toegang tot de bestanden krijgt.Dit is in ieder geval noodzakelijk indien on-line downloaden van firmware belangrijk is.