Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

Hardware interface

Anybus CompactCom 40-series, Hardware Applicatie-interface

Host-interface

De host-interface van de CompactCom 40-serie is gebaseerd op een standaard 50-pins connector CompactFlash™. De pinning is op maat gemaakt voor industriële communicatie doeleinden en is afgeleid van de standaard CompactFlash signalen.

Alle CompactCom modules worden gevoed door een 3,3 V voeding. Aanvullend op de CompactFlash connector, beschikken alle CompactCom modules over een specifieke afscherming en aarding om te voldoen aan industriële robuustheid en hoge EMC. De hardware-interface van actieve en passieve modules zijn verschillend, maar beide zijn volledig onafhankelijk van de gekozen industrieel netwerk.

Anybus CompactCom 40-serie Hardware architectuur
Anybus CompactCom 40-serie Hardware architectuur

Host-interface modi

Parallelle applicatie-interface

Actieve CompactCom 40 serie modules beschikken over een snelle parallelle 2kB (16- of 8-bit) Dual Port Ram interface. Dit geeft de hostapplicatie direct toegang tot de Anybus module als een memory mapped randapparaat. . Voor meer efficiëntie biedt een optioneel interrupt-signaal (/ IRQ) de host-applicatie de mogelijkheid om alleen de Anybus module te benaderen indien noodzakelijk. Continue afvragen is ook mogelijk. Naast de adres- en datasignalen van de Dual Port Ram, biedt de parallelle interface ook status en controle-signalen, waaronder reset, module ID, LED-status en GPIO.
De 8-bit interface is compatibel met Anybus-CC 30-series

SPI

De SPI (Serial Peripheral Interface) is een synchrone seriële interface met configureerbare baudrate . 40-series ondersteunt baudrates t/m 20 Mhz. Deze kan direct met een microcontroller verbonden worden die de standaard 4-signaals SPI-interface ondersteunt. Indien gewenst kan de Anybus CompactCom 40 module ook met 3-signaals SPI communiceren, waarbij wordt afgezien van het ‘Slave Select’-signaal.
De SPI-interface geniet de voorkeur boven UART-interface in verband met de hoge doorvoersnelheid.

Seriële applicatie-interface

De seriële interface is een asynchrone seriële interface met configureerbare baudrates van 19.2kbps - 625kbps met een vast frame grootte voor efficiënte DMA gebruik. Deze kan gemakkelijk direct met een microcontroller of UART van de gastapplicatie verbonden worden.
De UART interface is compatibel met Anybus-CC 30-series

I/O-schuifregister

In deze modus werkt de Anybus CompactCom 40 module stand-alone, dat wil zeggen zonder dat de module is aangesloten op een host-processor. De module wordt verbonden met slaves die input en output data uitwisselen met de module via een ringvormige shiftregister structuur.

Anybus CompactCom 40-serie I/O-schuifregister interface
Anybus CompactCom 40-serie I/O-schuifregister interface

Proces-data wordt doorgegeven via shift registers die vanuit de module geklokt worden. De Anybus CompactCom 40 ondersteunt maximaal 32 8-bit registers voor I/O, zodat in totaal 256 bits in-/ouput kunnen worden uitgewisseld.
De Anybus CompactCom 40 werkt op een 12,5 MHz klok in I/O-schuifregister modus

Netwerkinterface

Het netwerk interface is afhankelijk van het geselecteerde industrieel netwerk (Ethernet of veldbus). Het maakt gebruik van het type connector die wordt bepaald door het specifieke netwerk standaard. De signalering voldoet aan de desbetreffende netwerkspecificaties. Bovendien zijn twee LED's geïntegreerd in de voorkant van de CompactCom module, die netwerk- en module statusinformatie weergeven.

Mechanisch

Het unieke mechanische concept maakt het mogelijk de module te worden toegepast als een end-user optie (plug-in), of wordt ingebed in het host-product tijdens de assemblage. Dit plug-in concept maakt het de leverancier mogelijk het product te assembleren en te verzenden zonder dat een CompactCom module gemonteerd is. De eindgebruiker kan dan later beslissen of een Anybus module geïnstalleerd wordt of niet.

Module montage

De M40 module glijdt in een gereserveerde slot in het automatisering apparaat. De module is bevestigd met een innovatief mechanisme door de twee schroeven aan de voorkant van elke M30 module vast te draaien.
Dankzij het plug-in ontwerp van de module kan deze in elk stadium van de logistieke keten, tussen de fabrikant van het automatisering apparaat en de eindgebruiker, worden ingestoken. Dit maakt een geoptimaliseerde logistiek en flexibiliteit mogelijk. De open-frame variant wordt, voor aflevering, in het automatiseringsapparaat gemonteerd en met schroeven gefixeerd.

Het CompactCom slot bestaat uit een nauwkeurig gedefinieerde lege ruimte op de host-applicatie printed circuit board (PCB) en een mannelijke 50-pins CompactFlash connector. Als de fabrikant het automatisering apparaat zonder een geplaatste module uitlevert, moet het solt worden beschermd door een CompactCom afdekplaatje. We leveren een "blinde" slot-afdekking, die kan worden gebruikt om de CompactCom sleuf te bedekken wanneer niet in gebruik bij levering. Dit maakt het mogelijk de module als een eindgebruikers optie te leveren in plaats vooraf gemonteerd te worden. Specificaties voor het afdekplaatje zijn opgenomen in de CompactCom hardware-ontwerp gids.
Anybus CompactCom M40 Module in slot
Anybus CompactCom M40 Module in slot
Anybus CompactCom M40 Module in slot