Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

emotas CANopen Manager stack

Softwarepakket voor de ontwikkeling van CiA302 / CiA 303 CANopen nodes

De emotas CANopen Manager Stack breidt de beproefde CANopen Master Stack uit met extra managerfuncties volgens de CiA-specificatie 302 "Extra Application Layer Functions". Deze extra functies zijn de BootUp Manager, de Configuration Manager, eventueel aangevuld met extra uitbreidingen.
De stack is ontwikkeld in ANSI-C en is MISRA-conform. CANopen Manager-compatibele apparaten kunnen snel en eenvoudig worden ontwikkeld of uitgebreid met onze CANopen Manager softwarestack.
emotas CANopen Manager Stack Software
emotas CANopen Manager Stack Software
emotas CANopen Manager Stack Software

Highlights

 • ANSI-C compatibele CANopen Manager broncode stack
 • MISRA-C-conform
 • Ondersteunt alle CANopen-services van CiA 301, CiA 302-2 en CiA 302-3
 • Inclusief Layer Setting Service (LSS)
 • Uitbreidingen voor verdere standaarden beschikbaar
 • Beschikbaar voor vele CAN-controllers en CPU's
 • Comfortabele gebruikersinterface
 • Veelzijdig, configureerbaar en schaalbaar
emotas- your embedded solution partner

BootUp Manager (CiA 302-2)

De bootup-manager implementeert het opstartgedrag van een CANopen-netwerk zoals gedefinieerd in CiA 302. De Manager kan worden geconfigureerd om te controleren of verplichte en optionele apparaten volgens de apparaattypen (0x1000) en identiteitsgegevens (0x1018) aanwezig zijn en kan de toepassing over alle apparaten informeren.

Configuration Manager (CiA 302-3)

De configuratiemanager heeft de mogelijk te controleren of CANopen apparaten volgens verwachting zijn geconfigureerd. Zo niet, dan kan de manager automatisch een configuratieproces starten. Configuraties kunnen worden gelezen vanuit DCF-bestanden of Concise-DCF-bestanden.
Natuurlijk zijn alle CANopen-master services, zoals gedefinieerd in CiA 301, inbegrepen. Over het algemeen wordt de CANopen Master-stack gebruikt als het CANopen-netwerk erg dynamisch is met een variërend aantal en soort CANopen-slaves. Typische CANopen Master stack applicaties zijn bijvoorbeeld PLC's en gateways.

Extra uitbreidingen

Er zijn optionele uitbreidingsmodules voor Flying Master, SDO Requesting Device (CiA 302-5), Redundant Networks (CiA 302-6) en Multi-Level-Networking (302-7) beschikbaar.

emotass CANopen Manager Stack structuur

Interfacing

Een flexibele gebruikersinterface biedt functies om de ontvangen data te evalueren en om de CANopen Manager-services in het netwerk te gebruiken.

Om de CANopen Manager Stack te verbinden met meerdere CAN-controllers en CPU-types, wordt een goed gedefinieerde driverinterface gebruikt. Met behulp van deze driverinterface kan de CANopen Manager-stack ook eenvoudig worden aangepast aan nieuwe CAN-controllers of CPU-typen. Ook is het mogelijk om hardwareplatforms met weinig inspanning te vervangen.

De CANopen Slave Stack kan worden gebruikt met verschillende Realtime besturingssystemen zoals ThreadX, FreeRTOS, Keil RTX of TI-RTOS, maar ook met Linux (SocketCAN, can4linux), QNX of met Real time-uitbreidingen voor Windows.
De stack wordt constant getest met de CANopen Conformance Test om te voldoen aan de specificatie.

API

Naast de functie-API is er ook een Mailbox-API beschikbaar voor een eenvoudig gebruik met meerdere taken resp. threads. Berichten tussen toepassingsmodules en CANopen Manager-stack worden verzonden via mailboxen in plaats van functieaanroepen. Dit zorgt voor een niet-blokkerende communicatie. Een toepassing kan zodoende uit meerdere taken bestaan die de CANopen Stack parallel gebruiken.

CANopen functies

Overzicht van de CANopen-functies van de Manager stack in vergelijk met de andere emotasstacks

Services Basic Slave Master/Slave Manager
SDO Server 2 128 128
SDO Client   128 128
SDO expedited/ segmented/block ●/●/- ●/●/○ ●/●/○
PDO Producer 32 512 512
PDO Consumer 32 512 512
PDO Mapping static static/dynamic static/dynamic
MPDO Dest Mode  
MPDO Src. Mode  
SYNC Producer  
SYNC Consumer
Time Producer  
Time Consumer  
Emergency Producer
Emergency Consumer   127 127
Guarding Master    
Guarding Slave
Bootup Handling  
Heartbeat Producer
Heartbeat Consumer   127 127
NMT Master function  
NMT Slave
LED CiA-303
LSS CiA-305
SDO Requester (SRD) CiA-302-5  
CANopen Router CiA-302-7  
Master Bootup CiA 302    
Configuration Manager    
Flying Master  
Redundancy  
Safety
Multiline  
C#-API-Wrapper for Windows
Delphi-API-Wrapper for Windows
● - Inclusief
○ - Optioneel

CANopen DeviceDesigner

Om bronnen te sparen is de CANopen Manager-stack breed configureerbaar en schaalbaar. De instellingen voor deze functies worden ondersteund door de grafische configuratietool CANopen DeviceDesigner. De CANopen DeviceDesigner stelt de Object Directory samen en genereert de initialisatiefuncties in C, het EDS-bestand en apparaatdocumentatie. Daarnaast configureert de CANopen DeviceDesigner de CANopen-stack en CANopen-stuurprogramma.
Met behulp van de unieke CANopen DeviceDesigner wordt waardevolle ontwikkeltijd bespaard.

emotasCANopen DeviceDesigner
emotasCANopen DeviceDesigner

Eenvoudig opstarten

Er zijn veel kant-en-klare voorbeelden beschikbaar om de start met de CANopen Manager-stack zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarnaast behoort een gebruikershandleiding, waarin principes en use cases worden beschreven, en een referentiehandleiding, die elke API-functie in detail beschrijft, tot de leveringsomvang.

Ondersteunde processoren en IDE's

De volgende chipfabrikanten en CAN-controllers worden op dit moment door de emotasCANopen Manager Stack ondersteund: ATMEL, BOSCH, Freescale (NXP), Cypress (Spansion/Fujitsu), Infineon, Microchip, NXP, NuvoTon, Renesas, ST Microelectronics, Texas Instruments. Veder wordt generiek de x86-arcitectuur en LINUX ondersteund.
CANopen Manager Stack code kan worden gegenereerd met bijvoorbeeld compilers of IDE’s van GCC / GNU, Keil, IAR, Crossworks, Atollic True Studio, Tasking en de specifieke ontwikkelomgevingen van de diverse chipfabrikanten.

Vraag naar de specifieke mogelijkheden van een specifieke controller/IDE-combinatie.

Licentiemodel

De CANopen Manager Stack wordt geleverd als broncode in de vorm van een éénmalige Project of Site Licentie. Het onderscheidt tussen beiden is als volgt:

 • Project licentie
  De software (broncode) mag worden gebruikt op één gedefinieerde ontwikkelingslocatie voor één gedefinieerd project. De standaard supportperiode bedraagt 6 maanden.
 • Site licentie
  De software (broncode) mag worden gebruikt op één ontwikkelsite/-locatie, door verschillende ontwikkelaars op deze locatie, voor een onbeperkt aantal producten. De standaard supportperiode bedraagt 24 maanden.

Er bestaan géén run-time fees of royalty's op de uiteindelijk gegenereerde object code.

Leveromvang
- Bron-code in C
- Voorbeeld code in C
- Software gebruikerslicentie
- Programmeerhandleiding
- CANopen DeviceDesigner (gebruikerslicentie op naam)
- Technische ondersteuning (tijdgelimiteerd)

Bestelnummer(s)

Enkele CAN-controller

EM-5004-12
emotas CANopen Stack - Manager Software Pakket
emotas CANopen Stack - Manager Software Pakket

Meerdere CAN-controllers

EM-5004-17
emotas CANopen Stack - Manager MultiLine Software Pakket
emotas CANopen Stack - Manager MultiLine Software Pakket

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de emotas CANopen Manager stack? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.

Gerelateerde producten

PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
CAN Bridges & Gateways
Communicator CAN
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CAN Toebehoren