Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

emotas CANopen FD stack

Softwarepakket voor de ontwikkeling van CiA1301 CANopen FD-nodes

De CANopen FD Stack van emotas is een softwarebibliotheek die alle communicatiediensten biedt volgens het CANopen communicatieprofiel CiA1301.
De stack is ontwikkeld in ANSI-C en is MISRA-conform. CANopen FD-compatibele apparaten kunnen snel en eenvoudig worden ontwikkeld of uitgebreid met onze CANopen FD softwarestack.
emotas CANopen FD Stack Software
emotas CANopen FD Stack Software
emotas CANopen FD Stack Software

Highlights

 • ANSI-C compatibele CANopen FD broncode stack
 • MISRA-C-conform
 • Ondersteunt alle CANopen-services van CiA1301
 • Inclusief Layer Setting Service (LSS)
 • Uitbreidingen voor verdere standaarden beschikbaar
 • Beschikbaar voor vele CAN FD-controllers en CPU's
 • Comfortabele gebruikersinterface
 • Veelzijdig, configureerbaar en schaalbaar
emotas- your embedded solution partner

CANopen FD

CANopen FD is de opvolger van CANopen en is gespecificeerd in de CiA-specificatie 1301. CANopen FD onderhoudt de basisprincipes van CANopen, maar de services worden gebruikt om volledig gebruik te maken van de CAN FD-berichten, die kan nu een lengte hebben van maximaal 64 bytes. Daarnaast is de SDO-service vervangen door de krachtigere USDO-service die ook uitzending en routering via meerdere CANopen FD-netwerken ondersteunt.

emotass CANopen FD Stack structuur

Interfacing

Een flexibele gebruikersinterface biedt functies om de ontvangen data te evalueren en om de CANopen FD-services in het netwerk te gebruiken.

Om de CANopen FD Stack te verbinden met meerdere CAN-controllers en CPU-types, wordt een goed gedefinieerde driverinterface gebruikt. Met behulp van deze driverinterface kan de CANopen FD-stack ook eenvoudig worden aangepast aan nieuwe CAN-controllers of CPU-typen. Ook is het mogelijk om hardwareplatforms met weinig inspanning te vervangen.

De CANopen Slave Stack kan worden gebruikt met verschillende Realtime besturingssystemen zoals ThreadX, FreeRTOS, Keil RTX of TI-RTOS, maar ook met Linux (SocketCAN, can4linux), QNX of met Real time-uitbreidingen voor Windows.
De stack wordt constant getest met de CANopen Conformance Test om te voldoen aan de specificatie.

API

Naast de functie-API is er ook een Mailbox-API beschikbaar voor een eenvoudig gebruik met meerdere taken resp. threads. Berichten tussen toepassingsmodules en CANopen FD-stack worden verzonden via mailboxen in plaats van functieaanroepen. Dit zorgt voor een niet-blokkerende communicatie. Een toepassing kan zodoende uit meerdere taken bestaan die de CANopen Stack parallel gebruiken.

CANopen DeviceDesigner

Om bronnen te sparen is de CANopen FD-stack breed configureerbaar en schaalbaar. De instellingen voor deze functies worden ondersteund door de grafische configuratietool CANopen DeviceDesigner. De CANopen DeviceDesigner stelt de Object Directory samen en genereert de initialisatiefuncties in C, het EDS-bestand en apparaatdocumentatie. Daarnaast configureert de CANopen DeviceDesigner de CANopen-stack en CANopen-stuurprogramma.
Met behulp van de unieke CANopen DeviceDesigner wordt waardevolle ontwikkeltijd bespaard.

emotasCANopen DeviceDesigner
emotasCANopen DeviceDesigner

Eenvoudig opstarten

Er zijn veel kant-en-klare voorbeelden beschikbaar om de start met de CANopen FD-stack zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarnaast behoort een gebruikershandleiding, waarin principes en use cases worden beschreven, en een referentiehandleiding, die elke API-functie in detail beschrijft, tot de leveringsomvang.

Ondersteunde processoren en IDE's

Voor deze CANopen FD Stack is target hardware met CAN FD-controller benodigd. De CANopen FD Stack kan worden gebruikt met bijvoorbeeld compilers of IDE’s van GCC / GNU, Keil, IAR, Crossworks, Atollic True Studio, Tasking en de specifieke ontwikkelomgevingen van de diverse chipfabrikanten.

Vraag naar de specifieke mogelijkheden van een specifieke controller/IDE-combinatie.

Licentiemodel

De CANopen FD Stack wordt geleverd als broncode in de vorm van een éénmalige Project of Site Licentie. Het onderscheidt tussen beiden is als volgt:

 • Project licentie
  De software (broncode) mag worden gebruikt op één gedefinieerde ontwikkelingslocatie voor één gedefinieerd project. De standaard supportperiode bedraagt 6 maanden.
 • Site licentie
  De software (broncode) mag worden gebruikt op één ontwikkelsite/-locatie, door verschillende ontwikkelaars op deze locatie, voor een onbeperkt aantal producten. De standaard supportperiode bedraagt 24 maanden.

Er bestaan géén run-time fees of royalty's op de uiteindelijk gegenereerde object code.

Leveromvang
- Bron-code in C
- Voorbeeld code in C
- Software gebruikerslicentie
- Programmeerhandleiding
- CANopen DeviceDesigner (gebruikerslicentie op naam)
- Technische ondersteuning (tijdgelimiteerd)

Bestelnummer(s)

Slave

EM-5004-10-FD
emotas CANopen FD Stack - Slave Software Pakket
emotas CANopen FD Stack - Slave Software Pakket

Master/Slave - Manager

EM-5004-11-FD
emotas CANopen FD Stack - Master/Slave Software Pakket
emotas CANopen FD Stack - Master/Slave Software Pakket
EM-5004-12-FD
emats CANopen FD Stack - Manager Software Pakket
emats CANopen FD Stack - Manager Software Pakket

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de emotas CANopen FD stack? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.

Gerelateerde producten

PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
CAN Bridges & Gateways
Communicator CAN
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CAN Toebehoren