Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

emotas CANopen Bootloader

Softwarepakket van een CANopen Bootloader inclusief Flash Firmware Updating

Een toenemend aantal CANopen-apparaten beschikt over bootloaders om de firmware in het veld bij te werken. Het gebruik van een complete CANopen-stack voor een bootloader is meestal niet geschikt, vanwege het benodigde flashgeheugen.
Om dergelijke verspilling van flash-geheugen te voorkomen, heeft emotas een nieuwe CANopen Bootloader ontwikkeld die slechts beperkte geheugenbronnen nodig heeft. De bootloader ondersteunt de noodzakelijke services (SDO, NMT slave, heartbeat producer) en objecten. Een beperkte 6 tot 8 KiB flash-geheugen is voldoende voor de emotas-bootloader en deze is daarbij nog steeds CANopen-compatibel.
emotas CANopen Bootloader Software
emotas CANopen Bootloader Software
emotas CANopen Bootloader Software

De CANopen Bootloader is beschikbaar voor verschillende 16- en 32-bits microcontrollers en kan eenvoudig worden aangepast aan andere doelen. SDO-blokoverdracht is optioneel ook beschikbaar. Het wordt geleverd als ANSI-C-broncode en kan dus worden uitgebreid door klanten, bijvoorbeeld met een wachtwoordbeveiligingsmechanisme, firmwareversleuteling of een fabrikantspecifieke achterdeur.

Highlights

  • CANopen-compatibel
  • Gesegmenteerde SDO-overdracht
  • SDO-blokoverdracht
  • Weinig flash-geheugen nodig
emotas- your embedded solution partner
emotass CANopen Bootloader structuur

CANopen UpdateManager

De CANopen UpdateManager is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel dat is ontworpen voor het downloaden van firmware. Afgezien van directe firmware-downloads biedt het de mogelijkheid om firmwarebestanden voor alle apparaten van een netwerk samen te voegen, de configuratiegegevens toe te voegen en een updatepakket te maken.
Hiermee kunnen servicetechnici alle apparaten in een netwerk die moeten worden bijgewerkt automatisch bijwerken door het updatepakket te starten. Bovendien wordt zowel een CAN-achterdeur als toegang tot het tweede domein ondersteund.

emotas CANopen UpdateManager
emotas CANopen UpdateManager

Ondersteunde processoren en IDE's

Voor deze CANopen Bootloader is target hardware met CAN-controller benodigd. De CANopen Bootloader kan worden gebruikt met bijvoorbeeld compilers of IDE’s van GCC / GNU, Keil, IAR, Crossworks, Atollic True Studio, Tasking en de specifieke ontwikkelomgevingen van de diverse chipfabrikanten.

Vraag naar de specifieke mogelijkheden van een specifieke controller/IDE-combinatie.

Licentiemodel

De CANopen Bootloader wordt geleverd als broncode in de vorm van een éénmalige Project of Site Licentie. Het onderscheidt tussen beiden is als volgt:

  • Project licentie
    De software (broncode) mag worden gebruikt op één gedefinieerde ontwikkelingslocatie voor één gedefinieerd project. De standaard supportperiode bedraagt 6 maanden.
  • Site licentie
    De software (broncode) mag worden gebruikt op één ontwikkelsite/-locatie, door verschillende ontwikkelaars op deze locatie, voor een onbeperkt aantal producten. De standaard supportperiode bedraagt 24 maanden.

Er bestaan géén run-time fees of royalty's op de uiteindelijk gegenereerde object code.

Leveromvang
- Bron-code in C
- Voorbeeld code in C
- Software gebruikerslicentie
- Programmeerhandleiding
- CANopen Update Manager (enkelvoudige gebruikerslicentie)
- Technische ondersteuning (tijdgelimiteerd)

Bestelnummer(s)

EM-1001-05
emotas CANopen Bootloader
emotas CANopen Bootloader

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de emotas CANopen Bootloader? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.

Gerelateerde producten

PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
CAN Bridges & Gateways
Communicator CAN
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CAN Toebehoren