Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922
De IXXAT CANopen®Device Manager is een veelzijdige en te upgraden tool bedoeld voor het testen van apparatuur, diagnosticeren en veldservice-werkzaamheden. De CANopen Device Manager is gebouwd rondom een centraal component dat de CANopen-diensten aanstuurt terwijl het dienst doet als primair toegangspunt voor netwerkdefinitie. Vanuit deze positie vervult de CANopen Device Manager functies als NMT knooppunt- en storingsbewaking, SDO client (inclusief Block transfer met CRC), PDO producent en verbruiker, SYNC en als producent van tijdsnotaties. Ook biedt deze tool bondige DCF, firmware downloads conform CiA 302 en LSS Master conform CiA 305.
250
250
IXXAT CANopen Device Manager

Kenmerken en voordelen

  • Omvangrijk CANopen functiebereik inclusief NMT knooppunt- en storingsbewakingsdiensten, SDO Client, PDO Verbruiker en Producent
  • Ondersteunt SDO Block Transfer
  • LSS Master-functie conform CiA 305
  • Configuratie en firmware download conform CiA 302
  • Maatwerk plug-in-modules die vele diagnostische en servicegerichte functies vervullen

Functies en diensten

Plug-in modules

Het meest unieke kenmerk van de IXXAAT CANopen Device Manager is de ondersteuning van plug-in-modules die op maat kunnen worden gemaakt voor specifieke vereisten van CANopen apparatuur en –systemen. Plug-in-modules kunnen dynamisch worden geïnstalleerd terwijl het systeem draait en kunnen naadloos integreren met de CANopen Device Manager. Ze kunnen een high level abstractie implementeren van een functionaliteit zoals beschreven in de CiA apparatuur profielspecificaties of een geheel eigen grafische gebruikersinterface, geoptimaliseerd voor de specifieke vereisten aan de inbedrijfsname van een component of onderhoudstaak , leveren.

SDO services

Directe toegang tot een apparaat of component door middel van SDO (normaal, expedited en Block Transfer). Vanuit het oogpunt van de gebruiker is de SDO-toegang tot een component aanzienlijk vereenvoudigd door een objectcatalogusbrowser. Omvangrijke data-blocks kunnen direct van een bestand worden gelezen of naar een bestand worden geschreven en dit kan optioneel in een separate dialoog worden weergegeven in zowel ASCII als hexadecimale vertegenwoordiging.

PDO services

De CANopen Device Manager ondersteunt PDO lees- en schrijfservices zoals gespecificeerd in CiA 301. Gedurende de scan van een component of het netwerk worden alle mogelijke PDO’s van de waargenomen apparatuur ge-upload en zowel de communicatie als de mappingparameters worden getoond in de vorm van een samenvattende lijst. Om diagnosticering en het testen van PDO-overdracht mogelijk te maken ondersteunt de CANopen Device Manager het genereren van single-shot of periodieke SYNC-berichten conform CiA 301, met in te stellen tijdsintervallen van 1ms.

Systeem vereisten
- Microsoft Windows Vista, Windows 7 (32/64 Bit), Windows 8 (32/64 Bit)
- Microsoft .Net Framework 2.0
- IXXAT CAN interface kaart en VCI V3 CAN driver
Leveromvang
- Programma voor Windows™
- USB licentie-dongle (vereist één USB 2.0 aansluiting)
- Gebruikershandleiding

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in onze producten? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.

Group: None